czujnik prędkosci

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zmc29
    Classic
    • 2012
    • 11

czujnik prędkosci

Zamieszczone przez Maicroft
    inną skrzynią niż dsg7
    PowerShift?
  • misio0o
    Classic
    • 2011
    • 24

czujnik prędkosci

hmmm na nowo wałkuję jeden temat dotyczący licznika mimo przylutowania nadal szwankuje czyli padło na czujnik prędkości ale tu kolejny problem. Ponieważ po wizycie w deko pan pokazał mi po winie mój czujnik który to wizualnie nie pasuje do stanu rzeczywistego ten w hurtowni nowy ma taką metalową coś (podtrzymywajkę) kontrującą a u mnie w aucie jest nakręcany

[ Dodano: Nie 07 Cze, 15 10:41 ]
    A tu zdj ten z czerwonym elementem jest nowy i wygląd podobnie do tego co win pokazuje a ten czarny to taki jaki mam w aucie

[ Dodano: Nie 07 Cze, 15 10:42 ]
    I drugi

[ Dodano: Nie 07 Cze, 15 10:46 ]
    1.

[ Dodano: Nie 07 Cze, 15 10:47 ]
    2.
    Załączone pliki

Komentarz

• slagier
      Rider
      • 2014
      • 381
      • Octavia I combi (1U5)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM

Kolego a powiedz mi gdzie konkretnie ten czujnik siedzi? (wiem ze w skrzyni, ale, umiejscowienie mi chodzi) :P bo tez mi sie zbiera do wymiany go, bo ciagle mi blad wyskakuje zwiazany z Nim :P

Komentarz

• Mataxaa
        Classic
        • 2015
        • 39

Czujnik znajduje się w skrzyni, obok wybieraka, wystarczy aby dobrze się przyjrzeć. Najlepiej zdemontować filtr powietrza, aby był lepszy dostęp. Chyba że kanał, wtedy jest łatwiej.

Miałem podobny problem z tym. Najpierw sprawdziłem, czy nie ma zimnych lutów na obwodach drukowanych licznika itd. Potem wymontowałem czujnik i pojechałem z nim do sklepu. Fachowcy powiedzieli, że czujnik składa się z 3 części i za każdą należy osobno zapłacić (coś około 200pln). Zwlekałem z tym i dobrałem się do wiązki i obwodu samego czujnika i na szczęście okazało się, że jedna z 3 żył wiązki czujnika po prostu zgniła i trzeba było po prostu przelutować.. A oddając auto do majstra koszta wzrosłyby kilka razy i nie wiadomo czy by to załatwili

Komentarz

• misio0o
          Classic
          • 2011
          • 24

ha problem rozwiązany. Niestety kosztował mnie wymianę działającego już czujnika ( jak ktoś chętny to odsprzedam części czujnika działające acz używane za 50 zł, nowe 120 zł). Przetarta wiązka kabli na wysokości wybieraka skrzyni (zrobię zdj. jutro) przetarta i popękana, jakieś 7 kabli w sumie koszt to 10 min na lokalizację plus 15 na lutowanko, oczywiście wyszło jak się klima posypała. Tymczasem polecam sprawdzić czy u was jest ona w całości tak na wszelki wielki. Pozdrawiam już

Komentarz

Pracuję...